Vårt Sortiment

Vi älskar att baka! Därför består nästan halva vårt sortiment av olika sorters nybakade bullar, kakor och bröd.

Bakverk

På Väderstad Centralkonditori bakar vi precis som mormor gjorde med mjölk, smör och kärlek som grundstomme. Tack vare dessa huvudingredienser tillkommer nästan inga E-nummer och vi bakar även kakor, stora som små. Dessutom har vår surdeg hunnit bli hela 19 år gammal så man kan säga att vi har knådat en del limpor och frallor i våra dagar.

Bullar

Kola

– Vetedeg, smörfyllning och penslad med sockerglasyr

Kardemumma

– Vetedeg, smörfyllning, kardemumma och pärlsocker 

Farin

– Vetedeg, smörfyllning, farinsocker, kardemumma och pärlsocker

Mandel

– Vetedeg, smör, mandelmassa, hackad mandel, penslad med smör och doppad i socker

Kanel

– Vetedeg, smör, kanel och pärlsocker

Äppelgiffel

– Vetedeg, äppelmos och pärlsocker

Blåbärsgiffel

– Vetedeg, blåbärssylt och florsocker 

Vaniljbulle

– Vetedeg, vaniljkräm, penslad med smör och doppad i socker

Vetekringla

– Enbart vetedeg

Wiener-åtta

– Vaniljkräm, pärlsocker och florsocker

Wienerkam

– Mandelmassa, mandelspån och pärlsocker 

ÄppelmuMs

– Smördeg, äppelsylt, penslad med smör och doppad i kanelsocker

Vetekrans

– Vetedeg, smör, kanel, kardemumma, vaniljkräm, mandelspån och pärlsocker 

Kakor

Valnötsmazarin

– Mördegskal, mazarinmassa samt valnötter.

Citronmazarin 

– Mördegskal, mazarinmassa samt lemoncurd, pudrad med florsocker.

Rabarbermazarin

– Mördegskal, mazarinmassa samt rabarbersylt, pudrad med florsocker.

Katalan

– Smördegskal, mazarinmassa, vaniljkräm, hallonsylt samt glasyr.

Vaniljdröm

– Smördegskal, mazarinmassa, vaniljkräm, pudrad med florsocker.

Kokostopp 

– Saftig kokostopp, doppad i choklad.

Noisettemazarin

– Saftig mazarinkaka, toppad med hasselnötskräm.

Biskvi

– Mandelbotten, chokladsmörkräm, doppad i choklad.

Pistagemazarin

– Mazarinmassa med pistage 

Solnedgång

– Mazarinmassa med mjölkfritt margarin med smak av citron, doppad i choklad 

Havreboll

– Havregryn, smör, lite kakao, rullad i kokos

Chokladboll

– Havregryn, smör, kakao, rullad i kokos

Bröd

Frallor

Vallmo

– Ljus fralla toppad med vallmofrö

Källar

– Ljus fralla toppad med mjöl

Ost

– Ljus fralla toppad med ost

Sesam

– Ljus fralla toppad med sesamfrö

Råg

– Mörkt bröd toppad med solrosfrö, linfrö och rågflingor 

Majs

– Majsbröd toppad med majsgrits 

Surdeg

– Ljus surdegsfralla

Limpor

Surdeg

– Vår egna ljusa vetesurdeg

Dinkel

– Vetesurdeg, pumpakärnor och puffad dinkel

Kaffe

– Vetesurdeg, kaffe, solrosfrön

Oliv

– Vetesurdeg, olivolja och Kalamataoliver

Valnöt

– Vetesurdeg, valnötter

Råg

– Vetesurdeg, rågmjöl, sirap, malt

Special

– Vetesurdeg, anis, pommerans och rågsikt

Bergis

– Vanlig ljus formfranska

Hålkaka

– Sirap, rågsikt, mjölk, smör och vetemjöl

Dansk råg

– Osötat rågbröd med solrosfrön och linfrön

Grova

– Vår variant av kavring

Frö

– Honung, linfrön, pumpafrön, 

Ostbaguette 

– Vetesurdeg, ost, toppad med ost och flingsalt 

Nötbaguette

– Vetesurdeg, rågmjöl, hasselnötter, russin, linfrö

Surdegsbaguette

– Vetesurdeg

Smörgåsar

Räksmörgås ( finns  på tekaka och danskt rågbröd )

– Hemmagjord räkröra med rödlök, majonnäs, pepparrot, dill, citron och räkor

Ägg & ansjovissmörgås ( på danskt rågbröd )

– Gräslöksmajonnäs, ägg och ansjovis 

Köttbullesmörgås ( finns  på tekaka och danskt rågbröd )

–  Både hemmagjord rödbetssallad och köttbullar

Hummus med soltorkade tomater 

Brie, valnötter & honung 

Brie & salami 

Rostbiff, rostad lök & senapskräm  

Lax & pepparrotskräm

Ost & skinkfralla

Ostfralla

Skinkfralla

Leverpastejsfralla

Salamifralla  

Väderstadknäcke

När Väderstad blev med egen krog stod bagaren Thomas och dåvarande krögaren Pär och pratade om att man måste ha ett eget knäckebröd om man driver en restaurang med ambitioner.

Pär hade några idéer på smaker och det var just dessa smaker som Thomas blandade ihop med sin degblandare och gräddade av med lite flingsalt på. Vips så var Väderstadknäcke fött!

Vårt knäckebröd, som i folkmun brukar kallas “Väderstadknäcket” eller endast “Knäcket” finns att köpa här i Väderstad men även hos en rad återförsäljare runt om i landet.

Tårtor och bakelser

När fikasuget faller på går det alltid bra att komma förbi Väderstad Centralkonditori. Ett brett utbud av bakelser produceras varje dag och även en och annan tårta. Därför är det bara att svänga förbi på en fika eller beställa tårtan till födelsedagen eller festen, antingen genom att besöka oss här i hjärtat av Väderstad eller genom att kontakta oss via telefon. 

Tyvärr kan vi inte hjälpa till med bröllopstårtor men med lite fantasi kan man använda våra ordinarie tårtor och få till ett riktigt trevlig dessertbord till bröllopsfesten.

Tårtor

Prinsess

– Klassisk tårtbotten, vaniljkräm, grädde, grön marsipanklädsel samt ros.

Frukt

– Klassisk tårtbotten, vaniljkräm, grädde, rostade mandelflarn, toppat med närproducerade hallon och blåbär samt gelé.

Hallon

– Klassisk tårtbotten, hallonsylt, vaniljkräm, grädde, rostade mandelflarn, toppat med närproducerade hallon från Heda samt gelé.

Blåbär

– Klassisk tårtbotten, blåbärssylt, grädde, toppat med ekologiska blåbär samt gelé.

Citron

– Klassisk tårtbotten, ananassylt, grädde, rostade mandelflarn, toppat med citrongelé.

Päron

– Klassisk tårtbotten, päronsylt, grädde, rostade mandelflarn, toppat med päronskivor och gelé.

Gräddtårta

– Klassisk tårtbotten, hallonsylt eller blåbärssylt, grädde, toppat med hallon eller blåbär samt florsocker. (Mellan juni-augusti har vi jordgubbstårtor)

Swartzwald

– Botten av nötmaräng, vaniljkräm, grädde, toppat med chokladflarn och kakao

Bakelser

Karl Henrik

– Wienerbröd, vaniljkräm, sylt, grädde, toppad med bär.

Wienersnibb

– Wienerdeg, mandelmassa, vaniljkräm, grädde och florsocker.

Swartzwald

– Hasselnötsmaräng, vaniljkräm, grädde toppad med kakao och florsocker.

Chokladbakelse

– Kladdig chokladbotten, vaniljkräm, grädde, toppad med bär och florsocker.

Tartelette

– Mördeg, vaniljkräm, grädde, toppad med bär och gelé.

Allergier?

Har du några allergier och vill veta mer om vilka ingredienser vi använder? Ring oss innan besöket eller fråga personalen på konditoriet så hjälper vi dig!